Μέγεθος Γραμματοσειράς

ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑ
1.png
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική / Συμμετοχές σε εκδηλώσεις / 3ο Μαθητικό Συμπόσιο ASPnet

3ο Μαθητικό Συμπόσιο ASPnet

      Το Γ' ΜΑΘΗΤΙΚΟ ΣΥΜΠΟΣΙΟ ΓΥΜΝΑΣΙΩΝ ASPΝΕΤ της UNESCO με θέμα: "Παγκόσμια ιδιότητα του πολίτη" πραγματοποιήθηκε στις 4-5 Μαϊου 2018 στο πρότυπο Γυμνάσιο Αναβρύτων.

       Στο Γ' Μαθητικό Συμπόσιο πήραν μέρος με τη σειρά που έκαναν τις παρουσιάσεις τους στο καλλιτεχνικό μέρος τα παρακάτω Σχολεία: Πρότυπο Γυμνάσιο Αναβρύτων, Πρότυπο Γυμνάσιο Ιωνιδείου Σχολής, Ιόνιος Σχολή - Γυμνάσιο, 4ο Γυμνάσιο Αμαρουσίου, Κολλέγιο Αθηνών, Κολλέγιο Ψυχικού, 1ο Γυμνάσιο Γέρακα, Εκπαιδευτήρια Δούκα, Εκπαιδευτήρια "Νέα Γενιά" Ζηρίδη, 3ο Γυμνάσιο Ιλίου, Α' Αρσάκειο Γυμνάσιο, Αμερικανικό Κολλέγιο PIERCE, Ράλλειο Γυμνάσιο Θηλέων Πειραια, Βαρβάκειο Πρότυπο Γυμνάσιο.

      Το Γ' Μαθητικό Συμπόσιο ξεκίνησε την Παρασκευή 4 Μαϊου με την προσέλευση των μαθητικών αντιπροσωπειών και την υποδοχή τους από τους διοργανωτές μαθητές.  Η τελετή έναρξης ξεκίνησε με το γαλλικό τραγούδι je veux με ζωντανή μουσική. Ακολούθησαν οι χαιρετισμοί από την κ. Ρουμπέα Γεωργία,  Δ/ντρια του Προτύπου Γυμνασίου Αναβρύτων, από εκρπόσωπου του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του ίδιου σχολείου, από εκπρόσωπο της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής της UNESCO και από τον Πρόεδρο της Σχολικής Επιτροπής Πρ/βάθμιας και Δευτ/βάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Αμαρουσίου.

    Ακολούθησε το Α' μέρος του Συμποσίου με τα Καλλιτεχνικά Προγράμματα των Σχολείων (τραγούδια, θεατρικά δρώμενα, παιχνίδια ρόλων, αφίσες, ποιήματα, βίντεο, PPT)  που προετοίμασαν οι μαθητές κατά τη διάρκεια της χρονιάς. Η ομάδα του σχολείου μας παρουσίασε μια αφίσα που είχε ετοιμάσει με τη βοήθεια της καθηγήτριας των καλλιτεχνικών κας Κων. Παπαλεξάνδρου και απήγγειλε ένα ποιίημα που συνέθεσαν  μαθήτριες με τη βοήθεια και επιμέλεια των υπευθύνων καθηγητριών του προγράμματος. 

    Μετά τη λήξη του Α' Μέρους ακολούθησε γεύμα  που έδωσε την ευκαιρία στους μαθητές να έρθουν πιο κοντά,  να συζητήσουν και να δημιουργηθεί ένα οικείο και φιλικό κλίμα μεταξύ τους. 

   Στη συνέχεια, κατά το Β' μέρος, συνεδρίασαν σε ξεχωριστές αίθουσες οι δέκα επιτροπές των μαθητών που οι κάθεμια αποτελούνταν από μαθητές όλων των συμμετεχόντων σχολείων. Για τον συντονισμό της συζήτησης είχε οριστεί από το σχολείο- διοργανωτή διμελές προεδρείο (πρόεδρος, γραμματέας). Η συζήτηση έγινε με δημοκρατικό τρόπο και σε πολύ φιλικό κλίμα. Κάθε μαθητής μετέφερε στην επιτροπή τις απόψεις της ομάδας του σχολείου του για όλα τα  υποθέματα που  αφορούσαν: 1ον τον εθελοντισμό (εθελοντισμός και φιλανθρωπία, η συμβολή των εθελοντικών δράσεων στη διαμόρφωση της παγκόσμιας ιδιότητας του πολίτη, παραδείγματα εθελοντικών δράσεων με παγκόσμια απήχηση),  2ον το προφίλ του πολίτη ( ενεργός παγκόσμιος πολίτης, η σχέση του με την τοπική κοινωνία, η αλληλεπίδραση με την παγκόσμια κοινότητα), 3ον το ρόλο της εκπαίδευσης στη διαμόρφωση της παγκόσμιας ιδιότητας του πολίτη (τυπικό αναλυτικό πρόγραμμα, άτυπο αναλυτικό πρόγραμμα: δράσεις, συνέργειες, δίκτυα, στάσεις μαθητών καθηγητών, η εκπαίδευση τον 21ο αιώνα: σχολείο του μέλλοντος το αειφόρο σχολείο). Οι εργασίες της πρώτης ημέρας ολοκληρώθηκαν με την εξαγωγή πορισμάτων, την κατάθεση προτάσεων από του μαθητές  και την καταγραφή τους από την κάθε επιτροπή.

 Υπεύθυνες καθηγήτριες: Λυμπεροπούλου Σοφία , Ζαφείρη Χρυσάνθη , Τσιακούλια Κατερίνα

  

Βρίσκεστε εδώ: Home Συμμετοχές σε εκδηλώσεις 3ο Μαθητικό Συμπόσιο ASPnet