Μέγεθος Γραμματοσειράς

ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑ
2.png

Τυρόψωμο

ΤΥΡΟΨΩΜΟ

ΥΛΙΚΑ
1 πακέτο αλεύρι για όλες τις χρήσεις – ΜΥΛΟΙ ΑΓ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ (8 κούπες του τσαγιού), 10 γρ. αλάτι (2 κουταλάκια του γλυκού), 25 γρ. νωπή μαγιά (9 γρ. ξηρή), 50 γρ. λάδι (5 κουταλιές της σούπας), 550 γρ. νερό (2+3/4 κούπες του τσαγιού), 300γρ. τυρί φέτα


ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ζυμώνουμε τα υλικά μαζί εκτός από το τυρί ή τις ελιές μέχρι η ζύμη να γίνει λεία και ελαστική. Προσθέτουμε το τριμμένο τυρί σε κομματάκια και συνεχίζουμε το ζύμωμα. Αφήνουμε η ζύμη σε ζεστό μέρος μέσα σε λαδωμένο ταψί μέχρι να διπλασιαστεί ο όγκος της. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 220 ο C για 40′.

Βασιλική Βασιλάκη