Μέγεθος Γραμματοσειράς

ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑ
3.png
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική / Η Εφημερίδα μας / Βιβλία που προτείνουμε / Κασσάνδρα - η μάντισσα της Τροίας

Κασσάνδρα - η μάντισσα της Τροίας

Κασσάνδρα η μάντισσα της Τροίας


Η Τροία είναι ένας τόπος ξακουστός όσο κανένας άλλος στον κόσμο. Υπάρχει μία βασιλοπούλα όμορφη και ανεξάρτητη, που την αγάπησε ένας θεός και της έδωσε το χάρισμα να προφητεύει. Εκείνη όμως αρνήθηκε την αγάπη του και εκείνος την καταράστηκε να μην την πιστεύει κανείς. Μέσα από τα όνειρα και τα οράματα της βλέπει τις συμφορές του τόπου της και της οικογένειάς της. Όταν η οικογένειά της καταστράφηκε και ο τόπος της κυριεύθηκε από του Αχαιούς εκείνη έγινε δούλα του βασιλιά Αγαμέμνονα. Εκείνος της υποσχόταν πως θα την κάνει βασίλισσα των Μυκηνών. Όμως στην διάρκεια του ταξιδιού της προς την αιχμαλωσία έβλεπε και συνομιλούσε με τον νεκρό αγαπημένο της τον Ορθυονέα. Μία μέρα το πλοίο τους σταμάτησε σε ένα μεγάλο νησί την Κρήτη. Εκεί η Κασσάνδρα παρέμεινε λίγες μέρες με τον Αγαμέμνονα. Στο παλάτι την υποδέχθηκαν με χαρά. Εκεί γνώρισε την κόρη του βασιλιά Μίνωα, την Αριάδνη. Μαζί έγιναν αχώριστες φίλες και συζητούσαν ότι είχε συμβεί στην ζωή τους μέχρι τότε. Όταν έφτασε το πλοίο στις Μυκήνες, ο Αγαμέμνονας αγκάλιασε με χαρά την σύζυγο του, Κλυταιμήστρα και τον ξάδελφο του, Αίγισθο, μη γνωρίζοντας ότι σε λίγο θα πέθαινε από τα χέρια τους. Εκείνη την στιγμή ένα σύννεφο τύλιξε την Κασσάνδρα και ο Απόλλωνας την ελευθέρωσε από την κατάρα που της είχε δώσει και την πήγε σε μια νέα πατρίδα όπου εκεί θα ξεκινούσε μια νέα και καινούρια ζωή. Τέλος το τελευταίο όραμα που της έστειλε ο Απόλλωνας ήταν η ζωή της μετά από λίγα χρόνια μαζί με τον αγαπημένο της σύζυγο και τα παιδιά της μετά από λίγα χρόνια.
 Ποιος ήρωας με συγκίνησε περισσότερο και γιατί
Ο ήρωας που με συγκίνησε περισσότερο ήταν ο Ορθυονέας. Ήταν Τρώας πολεμιστής που αγαπούσε πολύ την Κασσάνδρα και ήθελε να την κάνει γυναίκα του. Αυτό όμως ήταν αδύνατο γιατί η Κασσάνδρα ήταν ιέρεια του Απόλλωνα. Δυστυχώς όμως ο Ορθυονέας σκοτώθηκε στον Τρωικό πόλεμο και η Κασσάνδρα έγινε δούλα του Αγαμέμνονα. Παρόλο που ήταν νεκρός προστάτευε την Κασσάνδρα και της έδινε θάρρος στις δυσκολίες και στην στενοχώρια της. Την συμβούλευε και της έκανε παρέα όταν ένιωθε μοναξιά στο μεγάλο και δύσκολο ταξίδι για την Ελλάδα. Τέλος την βοήθησε να ξεχάσει τα άσχημα γεγονότα που της είχαν συμβεί στο παρελθόν και της έλεγε να κοιτάξει το μέλλον με αισιοδοξία και ελπίδα.
 Θα το πρότεινα σε άλλα παιδιά Οι λόγος που το προτείνω είναι ότι από την πρώτη σελίδα που θα το διαβάσουν θα κεντρίσει το ενδιαφέρον τους και δεν θα θέλουν να σταματήσουν το διάβασμα μέχρι να φτάσουν στην τελευταία σελίδα. Οι περιγραφές των τοπίων είναι μαγευτικές. Οι περιγραφές των μαχών είναι τόσο καλές που νομίζεις πως βρίσκεσαι εκεί και συμμετέχεις. Μαθαίνεις για τις δολοπλοκίες αλλά και τις στρατηγικές Αχαιών και Τρώων. Τέλος θα σε συγκινήσει η μεγάλη αγάπη της Κασσάνδρας και του Ορθυονέα. Αυτό το βιβλίο πιστεύω πως θα το αγαπήσουν σίγουρα.


Κολοβού Ειρήνη Τμήμα : Α’1

Βρίσκεστε εδώ: Home Η Εφημερίδα μας Βιβλία που προτείνουμε Κασσάνδρα - η μάντισσα της Τροίας