Μέγεθος Γραμματοσειράς

ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑ
2.png
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική / Προγράμματα / Ευρωπαικά / Teachers4europe / Σχ. Έτος 2016 -2017 / Επιμορφωτική εσπερίδα

Επιμορφωτική εσπερίδα

teachers4europe

Την Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2017 πραγματοποιήθηκε η επιμορφωτική εσπερίδα με τίτλο η «Η Ευρωπαϊκή διάσταση της εκπαίδευσης – η δράση Teachers4Europe» στο Αμφιθέατρο του 1ου Γυμνασίου Γέρακα. Πρόκειται για την επιτυχή σύμπραξη της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, των   Δ/νσεων Α/θμιας και Β/θμιας Εκπ/σης Αν. Αττικής, των T4E Ambassadors Αν. Αττικής και του Δήμου Παλλήνης που έθεσε την εσπερίδα αυτή υπό την αιγίδα του.


Η πρώτη ομιλία από τον κ. Άρη Περουλάκη, Αν. Επικεφαλή της Αντιπροσωπίας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, αφορούσε την «Έκθεση 2016 της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Πορεία της Εκπαίδευσης και Κατάρτισης για την Ευρωπαϊκή Ένωση» ενώ η δεύτερη ομιλία από τον κ. Λεωνίδα Αντωνακόπουλο, Επικεφαλή του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα, αναφερόταν στις «Σύγχρονες προκλήσεις για την ΕΕ – Ποια Ευρώπη θέλουμε;».


Οι επόμενες ομιλίες αφορούσαν τη δράση Teachers4Europe που έχει ως στόχο να δημιουργήσει ένα δίκτυο εκπαιδευτικών, που θα έχουν την απαιτούμενη γνώση και ικανότητα να κοινωνούν στους μαθητές τους με τον κατάλληλο τρόπο θέματα συναφή με τις ευρωπαϊκές υποθέσεις, εξελίξεις και προοπτικές εφαρμόζοντας στην εκπαίδευση καινοτόμες βιωματικές μεθόδους διδασκαλίας που συμβάλλουν στην αντιμετώπιση των εκπαιδευτικών προκλήσεων και αξιοποιούν τις τεχνολογίες πληροφοριών και επικοινωνιών. Σκοπός απώτερος η έγκυρη ενημέρωση των μαθητών για να μπορούν να είναι οι μελλοντικοί ενεργοί πολίτες της ΕΕ.

Πιο συγκεκριμένα η κα Αθηνά Πριμικίρη, Teachers4Europe Ambassador Α/θμιας Εκπ/σης Αν. Αττικής, αναφέρθηκε στην πορεία εξέλιξης της δράσης και στη συμβολή της στην επαγγελματική ανάπτυξη των εκπαιδευτικών, ενώ οι εκπαιδευτικοί και Teachers4Europe, κα Βίκυ Γεωργαντά και κα Μαρίνα Καζάκου, παρουσίασαν παραδείγματα καλών πρακτικών με εξαιρετικές δράσεις και πρωτότυπα εργαλεία Τ.Π.Ε.


Την εσπερίδα χαιρέτισαν ο Δήμαρχος Παλλήνης, κ. Αθανάσιος Ζούτσος και ο Δ/ντής Β/θμιας Εκπ/σης, κ. Στέφανος Καπέλλας, ενώ τον συντονισμό της εσπερίδας είχε αναλάβει η εκπαιδευτικός και Teachers4Europe Ambassador Β/θμιας Εκπ/σης Αν. Αττικής, κα Κορίννα Περτσινίδου. Στο τέλος της εσπερίδας έκανε μια ολιγόλεπτη παρέμβαση η κα Βάσω Δανέλλη-Μυλωνά, πρόεδρος του Ινστιτούτου Οδικής Ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς», για το πώς η δράση Teachers4Europe μπορεί να συνδεθεί με τους σκοπούς του Ινστιτούτου.


Την εσπερίδα τίμησαν με την παρουσία τους ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου και πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Β/θμιας Εκπ/σης Παλλήνης κ. Άγγελος Λιακόπουλος, ο Αντιδήμαρχος Παλλήνης κ. Θεόδωρος Σταματίου, o δημοτικός σύμβουλος κ. Βασίλης Δημητριάδης, ο πρόεδρος του Συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας Παλλήνης κ. Κωστής Σμέρος, ο πρόεδρος της Ένωσης Γονέων Παλλήνης, κ. Κων/νος Παπαγεωργίου, η πρόεδρος του ΣΓΚ του 1ου Γυμνασίου Γέρακα, κα Δήμητρα Χατζηγιάννη, μέλη του Συλλόγου «Πηγή», Δ/ντές και εκπαιδευτικοί πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, γονείς και πολίτες του Δήμου Παλλήνης.


Θερμές ευχαριστίες πρέπει να αποδώσουμε στους αξιόλογους ομιλητές μας, στους Δ/ντές των Δ/νσεων Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης Αν. Ατικής, στην κα Βασιλική Ξυθάλη και στον Στέφανο Καπέλλα αντιστοίχως και στις κυρίες Χρύσα Κουράκη και Κατερίνα Αλεξιάδη, υπεύθυνες πολιτιστικών της Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Αττικής αντιστοίχως. Θερμές ευχαριστίες επίσης στον Δήμο Παλλήνης που έθεσε την εσπερίδα υπό την αιγίδα του, στον Δ/ντή του 1ου Γυμνασίου Γέρακα, κ. Παναγιώτη Δημαρά, για την παραχώρηση του Αμφιθεάτρου του σχολείου αλλά και για το ότι  αμέσως αγκάλιασε την προσπάθεια αυτής της οργάνωσης και συνέβαλε σημαντικά στην επιτυχή έκβασή της, στην υποδιευθύντρια του 1ου Γυμνασίου Γέρακα κα Μαρία Άρχου, στους εκπαιδευτικούς, κ. Θοθωρή Ρήγα και Σοφία Λυμπεροπούλου για την πολύτιμη βοήθειά τους, στον μαθητή του 1ου Γυμνασίου Γέρακα Νίκο Τουμαρά και στο Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Γυμνασίου Γέρακα.


Μετά τη λήξη της εσπερίδας και κατά τη διάρκεια του κεράσματος οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν απόψεις και να προμηθευτούν έντυπο υλικό που παρείχε η Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα.


Οι εκπαιδευτικοί που επιθυμούν να ενταχθούν στο δίκτυο Teachers4Europe μπορούν να υποβάλουν αίτηση τον Σεπτέμβριο του 2017 μετά από πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την επιμορφωτική δράση.


Η δράση Τeachers4Europe υλοποιείται από την Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα σε συνεργασία με το Εργαστήριο Εκπαιδευτικής Πολιτικής, Έρευνας, Ανάπτυξης και Διαπανεπιστημιακής Συνεργασίας (ERDIC) του Τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πειραιώς, το Τμήμα Εκπαιδευτικής Ραδιοτηλεόρασης του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων με την υποστήριξη του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα.

Οι παρουσιάσεις σε μορφή pdf:

Παρουσίαση της κας Βίκυς Γεωργαντά

Παρουσίαση της κας Μαρίνας Καζάκου

esperida1
esperida1 esperida1
esperida2
esperida2 esperida2
esperida3
esperida3 esperida3
georganta
georganta georganta
kapellas
kapellas kapellas
kazakou
kazakou kazakou
koino
koino koino
mylona
mylona mylona
panel
panel panel
panel2
panel2 panel2
pertsinidou
pertsinidou pertsinidou
zoutsos
zoutsos zoutsos

Screenshot 2

 

Τα παρακάτω βίντεο αναρτήθηκαν με τη σειρά ομιλιών που τηρήθηκε από το πρόγραμμα.

 

 

Βίντεο από τη παρουσίαση των εργασιών των Τeachers4Europe Β/θμιας Εκπαίδευσης στις 4 Ιουλίου 2016 στο Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα:

 

 

Βίντεο από το εκπαιδευτικό τριήμερο ταξίδι των Teachers4Europe Β/θμιας Εκπαίδευσης στις Βρυξέλλες στις 5-7 Ιουλίου 2016.

  

Βρίσκεστε εδώ: Home Προγράμματα Ευρωπαικά Teachers4europe Σχ. Έτος 2016 -2017 Επιμορφωτική εσπερίδα