Μέγεθος Γραμματοσειράς

ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑ
2.png
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική / Προγράμματα / Ευρωπαικά / Teachers4europe / Σχ. Έτος 2016 -2017 / Παρουσίαση εργασιών Teachers4Europe

Παρουσίαση εργασιών Teachers4Europe

teachers4europe

 

Την Πέμπτη 25 Μαΐου 2017, πραγματοποιήθηκε η «Παρουσίαση των εργασιών των Teachers4Europe» Αν. Αττικής Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στο Αμφιθέατρο του 1ου Γυμνασίου Γέρακα. Στην εκδήλωση αυτή είχαμε τη μεγάλη χαρά να φιλοξενήσουμε τους μαθητές και τους γονείς του Δημοτικού Σχολείου της Ανθούσας που της προσέδωσαν μια χαρούμενη νότα.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με τον χαιρετισμό που απηύθυνε καταρχάς ο Δ/ντής του 1ου Γυμνασίου Γέρακα, κ. Παναγιώτης Δημαράς και κατόπιν ο Δ/ντής του Δημοτικού Ανθούσας, κ. Νίκος Παπαγγελόπουλος. Αφού έγινε μια εισαγωγή από την κα Κορίννα Περτσινίδου, Ambassador Teachers4Europe Αν. Αττικής, αναφορικά με τους τριπλούς εορτασμούς της «Ημέρας της Ευρώπης» - Διακήρυξη Schuman το 1950, Υπογραφή των τριών ιδρυτικών συνθηκών στη Ρώμη το 1957 και τα 40 χρόνια παρουσίας της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα - προβλήθηκαν δύο βίντεο για την πορεία της ΕΕ και την πορεία της Ελλάδας μέσα σ’ αυτή, τα οποία είχαν προβληθεί στις 9 Μαΐου 2017, στην «Ημέρα της Ευρώπης», στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Η εισαγωγή ολοκληρώθηκε με βίντεο από τις δράσεις των Teachers4Europe Αν. Αττικής τη σχολική χρονιά 2016-2017. Με αφορμή τα καλλιτεχνικά έργα με περιβαλλοντικά μηνύματα που υπήρχαν διάσπαρτα στο αμφιθέατρο του 1ου Γυμνασίου Γέρακα, έγινε αναφορά στο πιλοτικό πρόγραμμα για την Ολιστική Προσέγγιση για την Κλιματική αλλαγή της UNESCO που υλοποιεί το 1ο Γυμνάσιο Γέρακα και τονίστηκε η σημασία που αποδίδει η ΕΕ στο θέμα της Κλιματικής Αλλαγής καθώς και τους στόχους «20-20-20» που έχει θέσει η ΕΕ για το 2020 - μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου κατά 20 σε σχέση με το 1990, εξασφάλιση του 20% της ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές, αύξηση κατά 20% της ενεργειακής απόδοσης.

Οι παρουσιάσεις ξεκίνησαν με την κα Βίκυ Γεωργαντά, Δασκάλα στο Δημοτικό Ανθούσας, και τους μαθητές της που έκαναν μια πολύ ενδιαφέρουσα παρουσίαση με τίτλο «Κόκκινη κλωστή δεμένη στην γηραιά ήπειρο τυλιγμένη, κάνε κλικ για να γυρίσει… την Ευρώπη να γνωρίσει» με έμφαση στα μνημεία της Ευρώπης. Ακολούθησε η παρουσίαση της κας Εύης Ράκου, Δασκάλα στο 24ο Δημοτικό Σχολείο Αχαρνών με τον τίτλο «Με μια βαλίτσα», όπου οι μαθητές επιχειρούν να γνωρίσουν καλύτερα τις χώρες μέλη της ΕΕ μέσα από τα ταξίδια. Η τρίτη παρουσίαση ήταν της κας Γεωργία Καζάκου, Οικονομολόγου στο ΓΕΛ Σπάτων, με τίτλο «Ευρώπη 2.0» όπου δόθηκε έμφαση στη γνωριμία, κατανόηση, αφομοίωση και παρουσίαση της ευρωπαϊκής ορολογίας του σχολικού βιβλίου. Οι παρουσιάσεις ολοκληρώθηκαν με την παρουσίαση της κας Κορίννας Περτσινίδου, Πληροφορικού του 1ου Γυμνασίου Γέρακα, με θέμα «Χάρτης Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της ΕΕ και Βραβεία Ζαχάρωφ».

Να σημειωθεί ότι όλες οι δράσεις που παρουσιάστηκαν ήταν αξιόλογες και μέσω της εκδήλωσης δόθηκε η ευκαιρία της αλληλεπίδρασης των εκπαιδευτικών που έχει σαν ωφέλιμο αποτέλεσμα τη βελτίωση του διδακτικού τους έργου. Ο επίλογος της εκδήλωσης δόθηκε με την ομιλία της κας Αθηνάς Πριμικίρη, Ambassador Teachers4Europe, όπου τόνισε την αξία και τα οφέλη της δράσης. Το ραντεβού ανανεώθηκε με όλους από Σεπτέμβριο του 2017 με νέες δράσεις και με πιο διευρυμένο δίκτυο Teachers4Europe.

Ευχαριστούμε θερμά όλους όσους παρευρέθηκαν στην εκδήλωση, μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς και την στήριξαν και ιδιαιτέρως το 1ο Γυμνάσιο Γέρακα για την φιλοξενία.

Αθηνά Πριμικίρη και Κορίννα Περτσινίδου Αmbassadors T4E

Οι παρουσιάσεις σε μορφή pdf

"Κόκκινη κλωστή δεμένη στη γηραιά ήπειρο τυλιγμένη, κάνε κλικ για να γυρίσει ..την Ευρώπη να γνωρίσει"

"Με μια βαλίτσα"

"Ευρώπη 2.0"

"Χάρτης Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της ΕΕ και βραβεία Ζαχάρωφ"

DSCN5398
DSCN5398 DSCN5398
DSCN5402
DSCN5402 DSCN5402
DSCN5414
DSCN5414 DSCN5414
parousiasi1
parousiasi1 parousiasi1
parousiasi2
parousiasi2 parousiasi2
Screenshot_4
Screenshot_4 Screenshot_4
Screenshot_7
Screenshot_7 Screenshot_7
Screenshot_9
Screenshot_9 Screenshot_9
Screenshot_12
Screenshot_12 Screenshot_12
Screenshot_14
Screenshot_14 Screenshot_14
Screenshot_15
Screenshot_15 Screenshot_15

Εισαγωγική Ομιλία

Χαιρετισμοί Δ/ντών του 1ου Γυμνασίου Γέρακα και του Δημοτικού Σχ. Ανθούσας, Παναγιώτης Δημαράς και Νικος Παπαγγελόπουλος αντίστοιχα.

Παρουσίαση Eύης Ράκου

Παρουσίαση Γεωργίας Καζάκου

Παρουσίαση Κορίννας Περτσινίδου

Ομιλία Αθηνάς Πριμικίρη

Βρίσκεστε εδώ: Home Προγράμματα Ευρωπαικά Teachers4europe Σχ. Έτος 2016 -2017 Παρουσίαση εργασιών Teachers4Europe