Μέγεθος Γραμματοσειράς

ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑ
2.png
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική / Προγράμματα / Περιβαλλοντικά / Κλιματική Αλλαγή. Ο πλανήτης θα αντέξει. Εσύ; / Επιμορφωτικός κύκλος για την Φωτορύπανση

Επιμορφωτικός κύκλος για την Φωτορύπανση

Την Τρίτη 28 Μαρτίου 2017 ολοκληρώθηκε το δεύτερο μέρος του επιμορφωτικού κύκλου με τίτλο «Φωτορρύπανση, αειφόρος ανάπτυξη και το εκπαιδευτικό πρόγραμμα Globe at night 2017» που διοργανώθηκε από τη Δ/νση Β/θμιας Εκπ/σης Ανατολικής Αττικής σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Αστρονομίας, Αστροφυσικής, Διαστημικών Εφαρμογών και Τηλεπισκόπησης του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Το πρώτο μέρος είχε πραγματοποιηθεί την Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2016 στο Β’ Τοσίτσειο Αρσάκειο Εκάλης ενώ το δεύτερο μέρος στο Κέντρο Επισκεπτών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών στην Πεντέλη. Πραγματοποιήθηκαν ομιλίες σχετικές με την φωτορρύπανση και την επίπτωσή της στην κλιματική αλλαγή, παρουσιάσεις σχολείων στο πλαίσιο του προγράμματος Globe at night καθώς και παρατηρήσεις του έναστρου ουρανού (τη δεύτερη φορά με τη βοήθεια τηλεσκοπίου).

Τον επιμορφωτικό κύκλο παρακολούθησε ο Δ/ντής του σχολείου μας. Π. Δημαράς, η υποδιευθύντρια, Μ. Άρχου και οι εκπαιδευτικοί, Σ. Λυμπεροπούλου και Κ. Περτσινίδου. Με αφορμή το παραπάνω και στο πλαίσιο του πιλοτικού προγράμματος της κλιματικής αλλαγής έχει προγραμματιστεί μια ομιλία του ΄βραβευμένου φυσικού και αστρονόμου αλλά και επίτιμου προέδρου του Ευγενιδείου Πλανηταρίου, κ. Δ. Σιμόπουλου καθώς και παρατήρηση του έναστρου ουρανού με τη βοήθεια δύο τηλεσκοπίων υπό την καθοδήγηση του αστροφυσικού του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, κ. Μυλωνά, στις 3 Μαΐου στις 7:00μμ. στο σχολείο μας.

photori1
photori1 photori1
photori2
photori2 photori2
photori3
photori3 photori3
photori4
photori4 photori4
photori5
photori5 photori5

Βρίσκεστε εδώ: Home Προγράμματα Περιβαλλοντικά Κλιματική Αλλαγή. Ο πλανήτης θα αντέξει. Εσύ; Επιμορφωτικός κύκλος για την Φωτορύπανση