Μέγεθος Γραμματοσειράς

ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑ
1.png
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική / Προγράμματα / UNESCO / Σχ. Έτος 2016 -2017 Unesco / Πιλοτικό πρόγραμμα Κλιματικής Αλλαγής / Σεμινάριο για την ολιστική σχολική προσέγγιση στην κλιματική αλλαγή

Σεμινάριο για την ολιστική σχολική προσέγγιση στην κλιματική αλλαγή

 Στις 17 και 18 Φεβρουαρίου 2017 πραγματοποιήθηκε το σεμινάριο για την ολιστική σχολική προσέγγιση στην κλιματική αλλαγή για τα συνεργαζόμενα σχολεία με την UNESCO (ASPnet-UNESCO). Την πρώτη ημέρα του σεμιναρίου που διεξήχθη στην αίθουσα «Έλλη Παππά» στο Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, πραγματοποιήθηκαν ομιλίες με θέματα που αφορούσαν τις δράσεις της UNESCO, το πρόγραμμα ASPnet –UNESCO, τις εκπαιδευτικές δράσεις και την ολιστική σχολική προσέγγιση αναφορικά με την κλιματική αλλαγή, καθώς επίσης τις δράσεις του θεματικού σχολικού Δικτύου Κλιματικές Αλλαγές-Ακραία Καιρικά Φαινόμενα, αλλά και τον ρόλο των facilitators στην υλοποίηση του Προγράμματος.

Κατόπιν ακολούθησε μια συνοπτική παρουσίαση των δράσεων που έχουν μέχρι τώρα πραγματοποιηθεί αλλά και αυτές που έχουν προγραμματιστεί για το μέλλον από τους facilitators (συντονιστές) των σχολείων που συμμετέχουν στο πιλοτικό πρόγραμμα. Το συντονισμό των ομιλιών αλλά και όλης της συζήτησης είχε η κα Βέρα Δηλάρη, Εθνική Συντονίστρια ASPnet –UNESCO από το ΥΠ.Π.Ε.Θ. Οι ομιλητές ήταν: ο κ. Γ. Μανώλης, Ελληνική Εθνική Επιτροπή για την UNESCO, η κα Β. Δηλάρη, Εθνική Συντονίστρια ASPnet –UNESCO, η κα Μ. Παπαγεωργίου, ΥΠ.Π.Ε.Θ Τμήμα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, ο κ. Η. Μαυροματίδης, ΕΚΦΕ Ν. Σμύρνης, ο κ. Δ. Καλαϊτζίδης, Δ/ντής Ραλλείου Γενικού Λυκείου Θηλέων Πειραιά και η κα Μ. Ευθυμίου, Δημοτικό Σχολείο Κολλεγίου Ψυχικού ΛΑΤΣΕΙΟ.


Τη δεύτερη μέρα το σεμινάριο πραγματοποιήθηκε στο νεόδμητο, βιοκλιματικό κτίριο του Ραλλείου Γενικού Λυκείου Θηλέων Πειραιά όπου έχει τιμηθεί με το Βραβείο Αειφόρου Σχολείου. Αφού πραγματοποιήθηκε μια ξενάγηση από τον Δ/ντή του σχολείου, κ. Καλαϊτζίδη, στους ωραίους και φιλόξενους χώρους του κτιρίου επισημαίνοντας τις βιοκλιματικές προδιαγραφές του κάθε χώρου, έγινε μια παρουσίαση στο αμφιθέατρο των δράσεων του σχολείου γενικά καθώς και των καλών πρακτικών που ακολουθεί σε σχέση με την αειφορία.

Παρουσιάστηκαν οι δείκτες του αειφόρου σχολείου και κατόπιν πραγματοποιήθηκαν παράλληλα εργαστήρια Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης για την ολιστική σχολική προσέγγιση στην Εκπαίδευση για την Κλιματική Αλλαγή σε σχέση με τους συγκεκριμένους δείκτες. Τα αποτελέσματα και των δύο ομάδων αποτυπώθηκαν σε μεγάλα χαρτόνια και παρουσιάστηκαν στο τέλος στην ολομέλεια. Κατά τη διάρκεια αυτών των εργαστηρίων υπήρξε ένα γόνιμος και εποικοδομητικός διάλογος μεταξύ των εκπαιδευτικών και τους δόθηκε η ευκαιρία να ανταλλάξουν καλές πρακτικές και ιδέες για τη συνέχιση των δράσεών τους σε σχέση με το πρόγραμμα. Στον απολογισμό κατά τη λήξη του σεμιναρίου, το πρόσημο ήταν θετικό με ενθουσιώδη σχόλια και πολύ καλές εντυπώσεις από όλους. Θερμές ευχαριστίες πρέπει να αποδοθούν στους διοργανωτές για την άριστη διεξαγωγή του σεμιναρίου. Το ραντεβού για μια ακόμη συνάντηση ανανεώθηκε, αν και δεν οριστικοποιήθηκε, για μερικούς μήνες αργότερα για ένα γενικότερο απολογισμό των δράσεων.


Το διήμερο σεμινάριο παρακολούθησε ο Δ/ντής του σχολείου μας κ. Π. Δημαράς και οι καθηγήτριες-συντονίστριες του προγράμματος κα Κ. Περτσινίδου και κα Ε. Αθανασιάδου.  Να σημειωθεί ότι τα 10 σχολεία που έχουν επιλεγεί να συμμετέχουν στο πιλοτικό πρόγραμμα για την κλιματική αλλαγή είναι από όλη την Ελλάδα και από όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης. 

 

seminario-klim1
seminario-klim1 seminario-klim1
seminario-klim2
seminario-klim2 seminario-klim2
seminario-klim3
seminario-klim3 seminario-klim3
seminario-klim4
seminario-klim4 seminario-klim4
seminario-klim5
seminario-klim5 seminario-klim5
seminario-klim6
seminario-klim6 seminario-klim6
seminario-klim7
seminario-klim7 seminario-klim7
seminario-klim8
seminario-klim8 seminario-klim8
seminario-klim9
seminario-klim9 seminario-klim9
seminario-klim1...
seminario-klim10 seminario-klim10
seminario-klim1...
seminario-klim11 seminario-klim11
seminario-klim1...
seminario-klim12 seminario-klim12

 

 

 

Βρίσκεστε εδώ: Home Προγράμματα UNESCO Σχ. Έτος 2016 -2017 Unesco Πιλοτικό πρόγραμμα Κλιματικής Αλλαγής Σεμινάριο για την ολιστική σχολική προσέγγιση στην κλιματική αλλαγή