Μέγεθος Γραμματοσειράς

ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑ
3.png
Βρίσκεστε εδώ: Αρχική / Προγράμματα / UNESCO / Σχ. Έτος 2021 -2022 Unesco / ΔΙΕΞΑΓΩΓΗ 7ου ΣΥΜΠΟΣΙΟΥ UNESCO: 1 Απριλίου 2022

ΔΙΕΞΑΓΩΓΗ 7ου ΣΥΜΠΟΣΙΟΥ UNESCO: 1 Απριλίου 2022

 

ΔΙΕΞΑΓΩΓΗ 7ου ΣΥΜΠΟΣΙΟΥ UNESCO: 1 Απριλίου 2022

1

 

‘’Η Γυναίκα στον 21ο αιώνα’’: εκπαίδευση/εργασία, στερεότυπα, ισότητα των φύλλων/έμφυλη βία, κλιματικές μετανάστριες.

 Οι συμμετέχουσες/οντες μαθήτριες/τες της ομάδας του σχολείου μας χωρίστηκαν σε 11 ομάδες-επιτροπές μαζί με τους ομοτίμους τους από 20 δημόσια και ιδιωτικά σχολεία.

 Εντόπισαν τα προβλήματα που υφίστανται σε σχέση με τα υποθέματα και κατέθεσαν τις προτάσεις τους για την επίλυση τους από τους εθνικούς και παγκόσμιους οργανισμούς τονίζοντας και τη σπουδαιότητα της ατομικής και συλλογικής ευθύνης και πρωτοβουλίας.

 Κάθε επιτροπή κατέληξε σε ένα γραπτό ψήφισμα που συντάχθηκε από τους γραμματείς και παρουσιάστηκε από τους προέδρους στην ολομέλεια.

 Τα επιμέρους πορίσματα ψηφίστηκαν από την ολομέλεια του Συμποσίου για να συνταχθει το τελικό πόρισμα του συνεδρίου.

 Επίσης, στο πρώτο μέρος του Συμποσίου παρουσιάστηκαν οι καλλιτεχνικές δημιουργίες-βίντεο των σχολείων, η έμπνευση των οποίων αντλήθηκε από όσα συζητήθηκαν κατά τη διάρκεια της υλοποίησης του προγράμματος.

 Το Συμπόσιο διεξήχθη διαδικτυακά λόγω των μέτρων κατά covid19. Οργανώθηκε και φιλοξενήθηκε από τη Λεόντειο Σχολή Αθηνών. Στην έναρξη, υπήρξε καλωσόρισμα από την Διευθύντρια κα Α. Σκούρα και χαιρετισμοί από την Υφυπουργό παιδείας, κ. Ζ. Μακρή, την Πρόεδρο της Ελλην. Εθνικής Επιτροπής Unesco, κ. Α. Τζιτζικώστα και τον Γενικό Δ/ντή της Λεοντείου κ. Χ. Νάκη.

Ομάδα UNESCO: Κατσαρού Αγάπη, Βουγαλέρη Ελένη, Χατζηλάρη Έφη, Σαράντου Κυριακή, Κανατά Σοφία, Κυβερνητάκη Αναστασία, Ζαφείρη Ειρήνη, Ευθυμιοπούλου Παναγιώτα, Κουστουλίδη Χριστίνα, και Βρανάς Λεωνίδας.

 

 Συντονίστριες καθηγήτριες: Μαίρη Αντωνίου – Ελένη Αμπανούδη – Παρασκευή Μάγγου.

2

 

 3

4

5

6

7

8

9

10

 

 

 

 

 

Βρίσκεστε εδώ: Home Προγράμματα UNESCO Σχ. Έτος 2021 -2022 Unesco ΔΙΕΞΑΓΩΓΗ 7ου ΣΥΜΠΟΣΙΟΥ UNESCO: 1 Απριλίου 2022